Adrienne Varkonyi

Adrienne VarkonyiVD

adrienne.varkonyi@mimersgymnasium.se
Mobil: 0736-55 50 85

 

Adrienne är skolans grundare och vd. Hon handleder skolans utvecklingsgrupp samt driver utvecklingsarbete i verksamheten. Adrienne har med sin långa erfarenhet även ett brett kontaktnät av experter som fortlöpande knyts till skolan och verkar för att vi håller oss uppdaterade med den forskning som bedrivs.

Erfarenheter: Adrienne har arbetat många år som lärare på gymnasiets olika program på Danderyds gymnasium och under senare tid i läraryrket särskilt inom utbildningar för elever med Aspergers syndrom. Hon startade även en ny verksamhet på Vallentuna gymnasium. Hon har mångårig utbildning inom autismspektrum och har deltagit i ett flertal internationella konferenser om olika autismspektrumtillstånd. Adrienne gick den den statlig befattningsutbildningen Rektorsprogrammet 2010-2013 och arbetade som rektor fram till höstterminen 2021.

Intressen: Med tre barn och sju barnbarn har man inga problem med vad man ska göra på sin lediga tid. Det är fantastiskt att få vara en närvarande mormor och farmor. Den tid som blir kvar ägnas åt utflykter i natur och kultur. Läsning, teater, opera och konserter är berikande. Att resa har alltid varit en viktig del av livet.

Tankar kring autismspektrum: Att se elever som inte klarat att gå i skolan på 1–2 år komma till oss varje dag och utvecklas och få tillbaka tilliten till sin förmåga och att se glimten av lust och energi tändas i deras ögon är belöningen för mitt arbete.

 

 


Comments: Kommentarer inaktiverade för Adrienne Varkonyi