Öppet hus 18 jan 2024

Kom och träffa elever, lärare och skolledning på Mimers gymnasium under vårt öppna hus. Vi kommer att visa lokalerna, berätta om utbildningarna och på vilket sätt vi arbetar tillsammans för att utvecklas så långt som möjligt. Rektor kommer att finnas tillgänglig i matsalen för att svara på frågor och berätta om skolan. Mellan kl 18 och 20 torsdagen den 18 januari 2024 finns elever, lärare, rektor och annan personal på plats.

.

Comments: Kommentarer inaktiverade för Öppet hus 18 jan 2024

Ledig plats/kö?

Om du är intresserad av att veta om vi har lediga platser eller i annat fall önskar köplats läsåret 2023-2024? Då är ni varmt välkomna att höra av er via vårt kontaktformulär, klicka här…

Inför kommande läsår (2024-2025) påbörjar vi arbetet med elevbesök i anslutning till höstlovet i oktober vecka 44. Om ni vill bli kontaktade och få en tid för elevbesök eller har frågor om våra utbildningar är ni också varmt välkomna att höra av er via vårt kontaktformulär, klicka här…

.

.

Comments: Kommentarer inaktiverade för Ledig plats/kö?

Öppet hus 19 jan 2023

Kom och träffa elever, lärare och skolledning på Mimers gymnasium under vårt öppna hus torsdagen den 19 januari 2023 mellan 18 och 20. Möt elever, lärare, rektor och annan personal. Vi kommer att visa lokalerna, berätta om utbildningarna och på vilket sätt vi arbetar tillsammans för att utvecklas så långt som möjligt. Rektor kommer att finnas tillgänglig i matsalen för att svara på frågor och berätta om skolan.

Det kommer ett anmälningsformulär där vi ber er att föranmäla besök. På det sättet kan vi även skicka ut en påminnelse och information inför öppna huset.

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Öppet hus 19 jan 2023

Dantemässan 19 nov 2022

Kom och träffa elever, lärare och skolledning under Dantemässan. Vi träffas på Täby Racketcenter mellan 10:00 och 15:30. Alla gymnasieskolor i Täby och Danderyd ställer ut och svarar på frågor om sina respektive program och utbildningar under den lokala gymnasiemässan. Vi hälsar alla blivande gymnasieungdomar, föräldrar, SYV-are och andra intresserade varmt välkomna, så berättar vi mer om vår skola och våra gymnasieprogram.

Mässan är öppen mellan 10:00 och 15:30, lördagen den 19 november 2022. OBS: Även i år bokar man biljett och anpassar sitt besök.

Läs mer på http://dantemassan.se

.

Comments: Kommentarer inaktiverade för Dantemässan 19 nov 2022

Öppet hus 20 jan 2022

Kom och träffa elever, lärare och skolledning på Mimers gymnasium under vårt öppna hus torsdagen den 20 januari 2022 mellan 18 och 20. Möt elever, lärare, rektor och annan personal. Vi kommer att visa lokalerna, berätta om utbildningarna och på vilket sätt vi arbetar tillsammans för att utvecklas så långt som möjligt. Rektor kommer att finnas tillgänglig i matsalen för att svara på frågor och berätta om skolan.

Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att kunna träffas så säkert som möjligt och därför måste du föranmäla ditt besök.

 

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Öppet hus 20 jan 2022

Dantemässan 20 nov 2021

Kom och träffa elever, lärare och skolledning under Dantemässan. Vi träffas på Täby Racketcenter mellan 10:00 och 15:30. Alla gymnasieskolor i Täby och Danderyd ställer ut och svarar på frågor om sina respektive program och utbildningar under den lokala gymnasiemässan. Vi hälsar alla blivande gymnasieungdomar, föräldrar, SYV-are och andra intresserade varmt välkomna, så berättar vi mer om vår skola och våra gymnasieprogram. Mässan är öppen mellan 10:00 och 15:30, lördagen den 20 november 2021. OBS: Nytt för i år är att man bokar biljett och anpassar sitt besök. Läs mer på http://dantemassan.se
.
Comments: Kommentarer inaktiverade för Dantemässan 20 nov 2021

Ny rektor

I och med innevarande läsår vill vi informera om några förändringar i skolledningen. Adrienne Varkonyi, som var med och startade Mimers gymnasium för 11 år sedan, och som varit rektor sedan dess, avgår som rektor. Margareta Nordwall Ghetu, som också var med och startade skolan, och som varit biträdande rektor under lika lång tid, efterträder Adrienne som skolans rektor. De har arbetat tätt tillsammans under de gångna åren, så övergången kommer att ske ganska sömlöst tror vi. Biträdande rektor är Karin Lindgren som även hon varit länge på skolan och har bland annat haft det övergripande ansvaret för skolans lär-plattform och för arbetet med arbetslaget. Även med Karin har vi arbetat nära inom Utvecklingsgruppen, och hon är väl insatt i skolledningens olika processer. Adrienne kommer inte att gå i pension helt, utan blir kvar i organisationen, med i huvudsak handledande uppdrag, för att säkra kompetens och kontinuitet.

Mimers gymnasium har varit en stor och väldigt viktig del av mitt liv, berättar Adrienne, och det kommer att bli en stor förändring att inte längre ha huvudansvaret för verksamheten. Därför känns det extra bra att få överlämna skolan i så kompetenta händer, samtidigt som jag har möjlighet att bidra med den kompetens som både kunskap och lång erfarenhet ger och få möjlighet att följa skolans utveckling på nära håll. Adrienne tycker att det har varit en stor förmån att få följa så många elevers utveckling under gymnasieårens så viktiga tid in i vuxenlivet, se eleverna växa, utvecklas och mogna.

Läs mer om skolans medarbetare här…

Comments: Kommentarer inaktiverade för Ny rektor

Vårsalong -2021

Mimers gymnasiums vårsalong – Vernissage
Bild-och formelevers vernissage skedde digitalt även i år. Deltagarna i kursen Bild och form har under läsåret arbetat med ett flertal olika konstformer, tekniker och teman; bland annat måleri med bildmontage som skissmetod, porträtt av kända personer, färglära, ready-mades och skrotskulpturer samt fiktiva landskap.

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Vårsalong -2021

Öppet hus film

Äntligen är den här, en film om Mimers gymnasium i Täby. Lyssna till elever på NA- och SA-programmen som berättar om skolan. Skolans speciallärare, lärare och rektor berättar om hur elevbesök och ansökning går till, om våra program, digitala verktyg, vår historia och mycket mer.

 

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Öppet hus film

Digitalt Öppet Hus 28/1

Varmt välkomna till Mimers gymnasiums digitala öppna hus torsdagen den 28 januari mellan kl 18-19. Elever, speciallärare, lärare och skolledning är på plats och svarar på frågor och berättar om våra utbildningar.

Allt sker via Teams och du anmäler dig genom att skicka din epost till oss. Du kommer få en bekräftelse efter anmälan samt en inbjudan dagen innan.

Samma dag kommer vi också publicera en film om skolan. Så håll utkik.

Anmälan till öppet hus görs på startsidan,
(klicka här för att komma dit..)

Comments: Kommentarer inaktiverade för Digitalt Öppet Hus 28/1