18 augusti 2010 – Skolstart

Sommaren har varit fantastisk och vi har arbetat för fullt med alla förberedelser. Tyvärr har vi dock inte hunnit med att uppdatera hemsidan som vi önskat. Vägen till entrén är nu färdig och sista arbetet med passersystemet blir klart i början av vecka 34. Alla elevers arbetsplatser är iordningsställda och nya kontorsstolar för var och en är på plats. Lärarna har arbetat intensivt i drygt två veckor med introduktionsprogram för eleverna, pedagogiskt upplägg, kartläggning av elevernas individuella förutsättningar, schemaläggning och mycket mer.
Vi är nu alla spända och förväntansfulla att välkomna våra elever torsdagen den 19 augusti, kl 10:00.

12 juni 2010 – Lärare, elever, mm

Nu har sommaren kommit och vi arbetar för fullt inför höstens skolstart. Lärare med kompetens och erfarenhet från många olika områden har rekryterats. De kommer i dagarna träffa flertalet elever inför höstens skolstart. Mimers kan fortfarande erbjuda ett fåtal platser, både i årskurs 1 och 2. Skolan håller på att teckna avtal med de kommuner eleverna kommer ifrån och alla som har några funderingar eller behöver stöd är varmt välkomna att höra av sig till oss.

Juni 2010 – Skoltillstånd, ny entré

Mimers gymnasium har fått tillstånd från Skolinspektionen att fortsätta driva gymnasieskola efter reformen 2011. Ett tillstånd alla skolor, fristående som kommunala, behöver för att fortsätta sin verksamhet. En ny entré, vilket ni kan se på bilderna, håller på att färdigställas och arbetet med en ny gångväg ska snart påbörjas.

April 2010 – Annons gymnasielärare samt om organisationen

Mimers gymnasium annonserar för närvarande ut flera gymnasielärartjänster (heltid/deltid). Ett stort antal ansökningar har inkommit och vi arbetar löpande med urval. Ladda ned annonsen här (pdf). Hemsidan har även uppdaterats med en sektion om organisationen som bl a beskriver verksamhetens visioner och struktur. Läs mer här… Ytterligare ett antal elever och föräldrar har besökt skolan den senaste tiden.

Mars 2010 – Fler möbler och elevbesök

Fler möbler har anlänt till skolan och det finns nu lite sittplatser i matsalen. Biblioteket börjar ta form och mötesbord för personalen finns på plats. Ett tiotal elever har besökt Mimers gymnasium och träffat Adrienne Varkonyi, rektor för skolan. De flesta har varit mycket positiva till lokalerna och skolans upplägg och tycker att verksamheten passar deras behov.

Rekryteringsprocessen har påbörjats och ett par lärare har bjudits in till ett första möte. Vi planerar att träffa fler som hört av sig till oss under de kommande veckorna samt annonsera ut aktuella tjänster. Annonserna kommer att finnas tillgängliga på hemsidan under arbeta här.

Skolmatsal Biblioteket

.

10 februari 2010 – Informationsträff om Mimers gymnasium på Täby gård

Mimers gymnasium höll sin första sammankomst med främst föräldrar och elever på Täby gård. Besökarna fick information om den verksamhet och utbildning som skolan erbjuder. Ett trevligt och lyckat möte med bra samtal kring skolans utformning och hur vi tillsammans ska matcha elevernas behov.

Februari 2010 – Möbler till elevernas arbetsplatser anländer

De första arbetsplatserna börjar ta form. Det blir två till tre platser per rum. Praktiska elevskåp med låsbar del både för ytterkläder och småsaker ställs på plats. Här är även en bild på köksdelen i vår ljusa och luftiga matsal.

Elevarbetsplats

Februari 2010 – Mimers gymnasium i vinterskrud

Vid ett besök i skolan passar vi på att njuta av en härlig promenad i ett fantastiskt vinterlandskap.

Entre till Mimers gymnasium Gångväg utanför skolan

Äldre nyheter

  • Mimers gymnasium tar nu emot ansökningar, läs mer… (21 dec 2009)
  • Tillfällig hemsida för Mimers gymnasium är nu tillgänglig (20 dec 2009)
  • Mimers Gymnasiums verksamhet godkänns av Skolinspektionen (4 dec 2009).
  • Kompletteringar gällande bl a ny lagstiftning till Skolinspektionen (13 okt 2009)
  • Positivt svar från Täby kommun avseende remiss från Skolinspektionen (2 sept 2009)