Martin Eriksson

Förstelärare

martin.eriksson@mimersgymnasium.se

Martin undervisar i samhällskunskap och historia på Mimers sedan 2011. Han är också ansvarig för skolans schackklubb och att leda lärarlaget. Förnärvarande utbildar Martin sig till specialpedagog på Stockholms universitet.

Erfarenheter: Martin är legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap och historia, men har även läst kurser i geografi. Under 2010 gjorde han fältstudier i Kenya, där han undervisade, besökte skolor, barnhem och universitet. Han har många års erfarenhet av barn och ungdomar med diagnoser inom autismspektrum i sitt arbete som kontaktperson, personlig assistent och ledare på fotbollsläger.

Intressen: Tycker mycket om att äta ute och att umgås med vänner. Lyssnar mycket på musik och spelar själv gitarr. Även sportintresserad, spelar fotboll och följer favoritlaget Liverpool FC. Ett annat stort intresse är att resa.

Tankar kring autismspektrum: Elever inom autismspektrat behöver arbeta med kunnig personal inom området och bli bemötta efter sina speciella behov. Därför är erfarenhet och kunskap samt bemötande av elever väldigt viktigt tillsammans med struktur och tydlighet. Men jag anser att all kunskap och erfarenhet i världen inte kan ersätta en människa med hjärtat på rätt plats när man jobbar med människor.

.