Maria Nordgren

Skolsköterska

maria.nordgren@mimersgymnasium.se

Maria arbetar på tisdagar på Mimers gymnasium. Hennes uppgift är framförallt att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Om medicinska behov finns så kartlägger Maria dem och konsulterar vidare.

Erfarenheter: Maria har arbetat som sjuksköteska i 20 år inom ortopedi/kirurgi på Danderyds sjukhus. Vidareutbildning till distriktssköterska/skolsköterska 2008. Arbetar som distriktssköterska på en Vårdcentral i Täby och som skolsköterska på Mimers gymnasium.

Intressen: Maria har två barn i tonåren. På sin lediga tid så umgås hon med familjen och sina vänner. Älskar att vara ute i skog och natur med hund och familj. Gillar att träna på gym, jogga att åka långfärdsskidor/skridskor. Är ledare för Täby IS fotboll inriktning för barn och ungdomar med speciella behov som asperger, autismliknande tillstånd, adhd sedan 2002.

Tankar om autismspektrum: att jobba med barn/ungdomar med speciella behov är otroligt utvecklande och givande på alla sätt. Att skapa förtroende och tillit och att hitta individuella lösningar som passar just var och en är en utmaning som är mycket intressant och beroendeframkallande.