Ny rektor

I och med innevarande läsår vill vi informera om några förändringar i skolledningen. Adrienne Varkonyi, som var med och startade Mimers gymnasium för 11 år sedan, och som varit rektor sedan dess, avgår som rektor. Margareta Nordwall Ghetu, som också var med och startade skolan, och som varit biträdande rektor under lika lång tid, efterträder Adrienne som skolans rektor. De har arbetat tätt tillsammans under de gångna åren, så övergången kommer att ske ganska sömlöst tror vi. Biträdande rektor är Karin Lindgren som även hon varit länge på skolan och har bland annat haft det övergripande ansvaret för skolans lär-plattform och för arbetet med arbetslaget. Även med Karin har vi arbetat nära inom Utvecklingsgruppen, och hon är väl insatt i skolledningens olika processer. Adrienne kommer inte att gå i pension helt, utan blir kvar i organisationen, med i huvudsak handledande uppdrag, för att säkra kompetens och kontinuitet.

Mimers gymnasium har varit en stor och väldigt viktig del av mitt liv, berättar Adrienne, och det kommer att bli en stor förändring att inte längre ha huvudansvaret för verksamheten. Därför känns det extra bra att få överlämna skolan i så kompetenta händer, samtidigt som jag har möjlighet att bidra med den kompetens som både kunskap och lång erfarenhet ger och få möjlighet att följa skolans utveckling på nära håll. Adrienne tycker att det har varit en stor förmån att få följa så många elevers utveckling under gymnasieårens så viktiga tid in i vuxenlivet, se eleverna växa, utvecklas och mogna.

Läs mer om skolans medarbetare här…

Comments: Kommentarer inaktiverade för Ny rektor

Vårsalong -2021

Mimers gymnasiums vårsalong – Vernissage
Bild-och formelevers vernissage skedde digitalt även i år. Deltagarna i kursen Bild och form har under läsåret arbetat med ett flertal olika konstformer, tekniker och teman; bland annat måleri med bildmontage som skissmetod, porträtt av kända personer, färglära, ready-mades och skrotskulpturer samt fiktiva landskap.

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Vårsalong -2021

Öppet hus film

Äntligen är den här, en film om Mimers gymnasium i Täby. Lyssna till elever på NA- och SA-programmen som berättar om skolan. Skolans speciallärare, lärare och rektor berättar om hur elevbesök och ansökning går till, om våra program, digitala verktyg, vår historia och mycket mer.

 

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Öppet hus film

Digitalt Öppet Hus 28/1

Varmt välkomna till Mimers gymnasiums digitala öppna hus torsdagen den 28 januari mellan kl 18-19. Elever, speciallärare, lärare och skolledning är på plats och svarar på frågor och berättar om våra utbildningar.

Allt sker via Teams och du anmäler dig genom att skicka din epost till oss. Du kommer få en bekräftelse efter anmälan samt en inbjudan dagen innan.

Samma dag kommer vi också publicera en film om skolan. Så håll utkik.

Anmälan till öppet hus görs på startsidan,
(klicka här för att komma dit..)

Comments: Kommentarer inaktiverade för Digitalt Öppet Hus 28/1

One Minute Sculpture 2020

Eleverna som läser Bild och form i år presenterar sitt arbete med One Minute Sculptures.
Musik/ljud: Ludwig Siebke, SA19A

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för One Minute Sculpture 2020

Konst på distans 2020

Bild- och formelevernas konstnärliga arbete Våren 2020: En tid av oro och osäkerhet.

Slå på ljudet och se en film med elevernas arbete som detta läsår avslutas på distans.

 

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Konst på distans 2020

Vårutställning 2020

Mimers Bild och formelever har digital vårutställning maj 2020

 

 

Comments: Kommentarer inaktiverade för Vårutställning 2020

Öppet hus 23 januari 2020

Varmt välkomna till Mimers gymnasium under öppet hus torsdagen den 23 januari 2020, kl 18-20. Möt elever, lärare, rektor och annan personal. Vi kommer att visa lokalerna, berätta om utbildningarna och på vilket sätt vi arbetar tillsammans för att utvecklas så långt som möjligt. Rektor kommer att ha en kort presentation och svara på frågor ca 18:45 i matsalen.

Comments: Kommentarer inaktiverade för Öppet hus 23 januari 2020

Dantemässan 16 nov 2019

Kom och träffa elever, lärare och skolledning under Dantemässan. Vi träffas Täby Racketcenter mellan 10:00 och 15:30. Alla gymnasieskolor i Täby och Danderyd ställer ut och svarar på frågor om sina respektive program och utbildningar under den lokala gymnasiemässan. Vi hälsar alla blivande gymnasieungdomar, föräldrar, SYV-are och andra intresserade varmt välkomna, så berättar vi mer om vår skola och våra gymnasieprogram.

Mässan är öppen mellan 10:00 och 15:30, lördagen den 16 november 2019.

Läs mer på http://dantemassan.se/

.

Comments: Kommentarer inaktiverade för Dantemässan 16 nov 2019

Dantemässan 17 nov 2018

Mimers gymnasium finns som vanligt på plats med elever, lärare och skolledning under Expedition Dante. Även i år är vi på Täby Racketcenter. Alla gymnasieskolor i Täby och Danderyd ställer ut och svarar på frågor om sina respektive program och utbildningar under den lokala gymnasiemässan. Vi hälsar alla blivande gymnasieungdomar, föräldrar, SYV-are och andra intresserade varmt välkomna, så berättar vi mer om vår skola och våra gymnasieprogram.

Mässan är öppen mellan 10:00 och 15:30, lördagen den 17 november 2018.

Läs mer på http://dantemassan.se/

.

Comments: Kommentarer inaktiverade för Dantemässan 17 nov 2018