Lyckat Öppet hus

Öppethus-kvällen på torsdagen den 16/1-2014 var oerhört lyckad. Vi lärare, elever och skolleding fick möjlighet att träffa många trevliga elever och deras familjer.

Självklart kom frågor rörande hur man söker till skolan upp. För tydlighets skull så gäller det att söka till skolan både via GY-antagningen och via skolans egen ansökningsblankett som finns att ladda ned här på hemsidan. Läs mer om ansökan här.

Frågor kring skolans ägande och ekonomi dök också upp. Mimers gymnasium är en liten friskola och huvudmanen har inga andra verksamheter än Mimers. I samband med att skolan ansökte om att få starta ett naturvetenskapligt program så granskade Skolinspektionen verksamhetens ekonomi. Detta var ett område som inspektionen granskade extra noga för att försäkra sig om vår långsiktighet. Först när det kunde konstateras att vår ekonomi var stabil och framtida budget realistisk fick vi vårt tillstånd.

Om ni som besökte oss har fler frågor som ni glömde ställa är det bara att höra av er. Det gäller även för att få lösenord till vår skiss av, och bilder på, lokalerna.

För er som inte hade möjlighet att besöka skolan är det bara att kontakta oss så bokar vi ett besök.
Läs mer…
.

Comments: Leave a Comment